Läckra små marängpajer med fluffig maräng på toppen.
Instruktioner
- Sikta mjöl och salt i en stor bunke. Skär smöret i stavar. Blanda ner socker och knåda sedan ner smöret tills du får en grynig massa.
- Tillsätt vatten, en matsked i taget, och forma degen till en boll. Linda in degbollen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i minst 15 minuter.
- För citronkrämen medan degen vilar. Blanda ner socker och maizena i en stor kastrull med vatten. Rör ner citronsaft, äggulor och salt.
- Koka upp och låt koka under omrörning 10-12 minuter. Rör ner citronskal och smöt. Låt smöret smälta och ställ sedan kastrullen åt sidan. Låt krämen svalna.
- Sätt ugnen på 180 grader. Smöra facken på en muffinsplåt med 12 fack och pudra med lite mjöl.
- Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en ca 3 mm tjock rektangel. Skär ut kvadrater ca 9x9cm och lägg dem i facken. Picka bottnarna med en gaffel och grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och låt dem svalna.
- Sänk ugnstemperaturen till 170 grader.
- Vispa äggvitor och florsocker i en torr och ren bunke till ett hårt, blankt skum- det tar ca 10 minuter med elvisp eller i en mixer. Häll marängsmeten i en spritspåse med tyll.
- Fyll minipajerna med lite citronkräm och toppa med en generös, mjukglassnurrig marängklick.
Grädda pajerna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Tills kanterna börjar få färg. Ta ut och låt svalna innan du provsmakar.
Publicerat den
10 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar