Fantastiska smakrika små skapelser med mycket gott i sig! Tranbärssåsen till är pricken över i:et.
Forma köttbullar, små järpar eller platta minibiffar. Baka gärna i ugn dagen innan de ska ätas och fräs dem sedan i smör i het panna alldeles före servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp oljan i en stor panna. Fräs svamp, lök och grönkål i 4-5 minuter på hög värme. Dra pannan från värmen. Rör i nötter, tranbär, linser och kryddor. Blanda ordentligt.
- Mixa hälften av smeten ett par minuter med en stavmixer eller i en matberedare. Blanda med den omixade smeten. Prova att forma biffar/bullar/järpar. Tillsätt eventuellt vatten. Lägg biffarna i en ugnsfast form och baka i ugn i ca 35 minuter.
- Tranbärssås:
Häll tranbär, päronbitar, sirap och salt i en liten kastrull. Låt puttra på svag värme tills päronbitarna mjuknat och såsen tjocknat. Mosa päronbitarna med en gaffel. Servera varm eller ljummen.
- Servera de underbara biffarna med såsen och kokt potatis.
Publicerat den
1 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar