Små minipizzor med silverlök och parmesan tycker de flesta om.
Instruktioner
- Lös jästen i ljummet vatten. Blanda i 4 msk olivolja, socker och salt. Arbeta in det mesta av mjölet, spara lite till utbakning.
- Stjälp upp degen och knåda igenom den med kraftiga tag.
- Lägg tillbaks den i bunken och täck med handduk. Jäs ca 40 min eller till dubbel storlek.
- Strimla löken tunt och fräs i 1 msk olja. Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp den jästa degen och knåda på lätt mjölat bord.
- Tryck och kavla ut den till en tunn platta, ta med ett glas (6-7 cm i diameter) ut rundlar.
- Lägg rundlarna på plåt med bakplåtspapper, pensla med olivolja. Fördela löken över pizzorna, strö över parmesanost.
- Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen. Strö över lite gourmetsalt och nymald svartpeppar.
Publicerat den
15 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar