Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minipizzor med silverlök och parmesan

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Små minipizzor med silverlök och parmesan tycker de flesta om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i ljummet vatten. Blanda i 4 msk olivolja, socker och salt. Arbeta in det mesta av mjölet, spara lite till utbakning.
  2. Stjälp upp degen och knåda igenom den med kraftiga tag.
  3. Lägg tillbaks den i bunken och täck med handduk. Jäs ca 40 min eller till dubbel storlek.
  4. Strimla löken tunt och fräs i 1 msk olja. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Ta upp den jästa degen och knåda på lätt mjölat bord.
  6. Tryck och kavla ut den till en tunn platta, ta med ett glas (6-7 cm i diameter) ut rundlar.
  7. Lägg rundlarna på plåt med bakplåtspapper, pensla med olivolja. Fördela löken över pizzorna, strö över parmesanost.
  8. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen. Strö över lite gourmetsalt och nymald svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.