- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Detta är en soppbas. Råvarorna varieras efter säsong.
Instruktioner
- Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull.
- Bryn lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt rotfrukterna, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
- Mixa soppan med stavmixer till en slät konsistens.
Ringla över honung och toppa med getost, timjan
och krutonger.
- Krutonger:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär en halv baguette i tärningar. Ringla över 2 msk olivolja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen 5-10 minuter.
Publicerat den
2 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar