Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mixad rotfruktssoppa toppad med getost och honung

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta är en soppbas. Råvarorna varieras efter säsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull.
  2. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter. Tillsätt rotfrukterna, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  3. Mixa soppan med stavmixer till en slät konsistens. Ringla över honung och toppa med getost, timjan och krutonger.
  4. Krutonger: Sätt ugnen på 225 grader. Skär en halv baguette i tärningar. Ringla över 2 msk olivolja och strö över flingsalt. Rosta i ugnen 5-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.