Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjöd av vinbärsblad

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna dryck kommer från finland. Den kommer från Mannerheims barndomshem Louhisaari gård

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta citronen väl i varmt vatten. Riv skalet. Pressa citronsaften över sockret. Krossa vinbärsbladen lätt och tillsätt citronsockret och det rivna skalet. Låt vattnet koka upp. Lägg citon- och bladblandningen i en stor skål. Häll över det heta vattnet. Häll 1 1/2 dl av blandningen i en kopp och låt svalna. Rör ner jästen i koppen. Tillsätt detta till blandningen då den har svalnat och jästen börjat jäsa. Låt stå och jäsa över natten. Sila drycken följande dag och häll upp på väl rengjorda flaskor. Förslut flaskorna väl. Förvara drycken på svalt ställe ca 1 vecka, därefter är den färdig att serveras

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.