Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchoklad bavaroise med bananpytt

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En krämig och iskall bavaroise med smak av rom, russin och mjölkchoklad toppad med karamelliserade bananer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russin och rom i blöt i en bunke helst en dag eller minst 6 timmar före. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll mjölk, socker och äggula i kastrullen. Sjud under ständig omrörning med en visp till en kräm. Temperaturen får inte överstiga 85 grader.
  2. Tillsätt de urvridna gelatinbladen och rör om. Sila krämen genom en finmaskig sil över chokladen. Vispa eller kör med stavmixer till en slät smet. Täck bunken med plastfolie och låt svalna till ca 20 grader. Häll grädden i en bunke och vispa. Vänd i hälften av grädden i chokladkrämen med hjälp av en slickepott, tillsätt resterande grädde och blanda väl.
  3. Fyll smeten i 6 portionsformar till hälften. Låt russinen rinna av genom en sil. Fördela russinen i formarna. (Om man använder formar och vill stjälpa upp bavaroisen kan man fodra dem med plastfolie innan smeten fylls i) Frys in formarna om bavaroisen ska serveras uppstjälpt annars går det bra att låta den stelna i kylen. Ta ut formarna ur frysen en halvtimme före servering och stjälp upp dem på tallrikarna. Låt bavaroisen tina i rumstemperatur.
  4. Skala och skär bananerna i små tärningar. Smält smör i en teflonpanna och tillsätt socker. Smält socker och smör till en guldbrun karamell. Tillsätt banantärningarna och låt dem karamelliseras någon minut, men låt dem inte ligga i för länge för då blir de mosiga.
  5. Servera ljummen bananpytt till bavaroisen. Hyvla mjölkchoklad med en vass kniv och strö ovanpå bavaroisen. Pudra florsocker ovanpå chokladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.