Knapriga skorpor som kan varieras på många sätt. Byt ut pecannötterna till tex. pistage, hassel- eller valnötter.
Doppa ena sidan i smält choklad för extra chokladsmak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Grovhacka chokladen och finhacka nötterna. Vispa ägg, äggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och salt. Rör runt och blanda i nötterna och choklad.
Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen känns alltför kladdig.
- Dela degen i tre delar, rulla varje del till en rulle, ca 35 cm lång. Lägg rullarna på ett bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skär sneda bitar, 2-3 cm breda, medan de fortfarande är varma.
- Vänd bitarna med snittytan upp. Sänk värmen till 100 grader och torka skorporna i ugnen ca 25 minuter.
Låt svalna på galler. Förvara skorporna torrt och svalt i en glas eller plåt burk.
Håller ca 1 månad.
Publicerat den
18 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar