Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladbiscotti med pecannötter

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Knapriga skorpor som kan varieras på många sätt. Byt ut pecannötterna till tex. pistage, hassel- eller valnötter. Doppa ena sidan i smält choklad för extra chokladsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka chokladen och finhacka nötterna. Vispa ägg, äggulor, socker, farinsocker och vaniljsocker till ett fluffigt skum. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och salt. Rör runt och blanda i nötterna och choklad. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen känns alltför kladdig.
  2. Dela degen i tre delar, rulla varje del till en rulle, ca 35 cm lång. Lägg rullarna på ett bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skär sneda bitar, 2-3 cm breda, medan de fortfarande är varma.
  3. Vänd bitarna med snittytan upp. Sänk värmen till 100 grader och torka skorporna i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Förvara skorporna torrt och svalt i en glas eller plåt burk. Håller ca 1 månad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.