- Serverar: 6 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Sagolik mousse som smälter i munnen. Gör den mindre söt genom att koka körsbären med rödvin eller portvin.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
- Koka upp 0.75 dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå i 5 minuter. Rör till en slät kräm. Ta upp gelatinblanden ur vattnet. Lägg i en liten kastrull och smält försiktigt, tillsätt ev 1 msk vatten så bränns det inte lika lätt. Låt svalna något. Blanda i gelatinet i chokladkrämen.
- Vispa 2 dl grädde, inte för hårt. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och rör försiktigt. Blanda därefter i den vispade grädden. Fördela i 6 små glas. Låt stå i kylen i 2-3 timmar.
- Koka upp hälften av glöggen, tillsätt körsbären och låt sjuda någon minut. Blanda resten av glöggen med majsstärkelse. Rör ner den och låt kompotten få ett uppkok. Ta av från värmen och låt svalna. Toppa moussen med körsbärskompotten
- Garnera ev med färska myntablad.
Publicerat den
3 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar