Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladmousse med glöggkokta körsbär

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Sagolik mousse som smälter i munnen. Gör den mindre söt genom att koka körsbären med rödvin eller portvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  2. Koka upp 0.75 dl grädde och häll den över chokladen. Låt stå i 5 minuter. Rör till en slät kräm. Ta upp gelatinblanden ur vattnet. Lägg i en liten kastrull och smält försiktigt, tillsätt ev 1 msk vatten så bränns det inte lika lätt. Låt svalna något. Blanda i gelatinet i chokladkrämen.
  3. Vispa 2 dl grädde, inte för hårt. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och rör försiktigt. Blanda därefter i den vispade grädden. Fördela i 6 små glas. Låt stå i kylen i 2-3 timmar.
  4. Koka upp hälften av glöggen, tillsätt körsbären och låt sjuda någon minut. Blanda resten av glöggen med majsstärkelse. Rör ner den och låt kompotten få ett uppkok. Ta av från värmen och låt svalna. Toppa moussen med körsbärskompotten
  5. Garnera ev med färska myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.