Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk äppelkaka med pistaschnötter och kardemumma

 
Skriv ut

Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Glass är också gott till den här supergoda kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner tillsammans med filmjölken.
  3. Blanda äpple, pistagenötter och kardemumma.
  4. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten och fördela hälften av fyllningen ovanpå. Häll över resten av smeten och avsluta med fyllningen. Grädda mitt i ugnen c:a 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.