Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk äpplekaka med smak av kardemumma

 
Skriv ut

Till det här behöver du en form 30x40 cm.

Ingredienser

Instruktioner

Ställ ugnen på 175 grader. Smöra och bröa formen. Smält smöret och låt det svalna. Häll i smöret, socker och ägg och rör till en jämn smet. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och rör ihop. Häll upp i formen och skala äpplena och skiva dem tunt. Tryck ner dem i ett fint mönster i kakan, strö över kardemumma och strössla med pärlsocker. Ställ in kakan i mitten eller lite lägre och grädda 35-45 min tills kakan fått fin färg och stannat till sig. Skär sedan upp den när den har svalnat något, pudra över med florsocker och servera med en klick vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.