Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med saffran och frukt

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Ingen advent utan en extra god kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ungsvärme 175° Finhacka cocktailbär (spara några till garneringen) och fikon. Rör smör och socker poröst. Rör ner saffran samt ett ägg i taget. Rör noga mellan varje ägg. Blanda mjöl, bakpulver, fikon, cocktailbär och russin. Rör ner detta i äggsmeten. Smörj och bröa en rund form med hål i mitten, rymd ca 1½ liter. Häll i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den är torr inuti, ca 50 min. Känn med en sticka att den är genomgräddad. Låt kakan svalna i formen. Stälp upp och låt kallna.
  2. Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Ringla den över kakan och toppa med några cocktailbär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.