Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kokoskaka med apelsin

 
Skriv ut

Snabb och smidig kaka att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  3. Tvätta och riv skalet av apelsinen. Dela den sedan och pressa ur saften till en 1/2 dl.
  4. Rör ner det avsvalnade smöret tillsammans med apelsinsaft och skal.
  5. Häll smeten i en väl smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen (150 grader) ca 40-50 minuter.
  6. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp
  7. Sikta ev lite florsocker över den kalla kakan.
  8. Den går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.