Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk korint- och aprikoskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftig, fruktstinn mormorskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en kransform som rymmer ca 1½ liter med matfett och ströbröd.
  2. Skär aprikoserna i bitar. Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda mjöl, bakpulver, aprikoser, apelsinskal och korinter.
  3. Rör matfett och brun farin smidigt. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner frukt- och mjölblandningen och apelsinsaften i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 20 minuter. Låt kakan stå i formen ca 10 minuter innan dn stjälps upp. Stjälp upp kakan för att svalna på ett bakplåtspapper lagt på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.