Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk och spröd marängtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lättbakad och himmelskt god.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa ner hälften av sockret. Vispa ner övriga ingredienser och resten av sockret. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 tim. Täck med bakplåtspapper mot slutet av gräddningen om marängen börjar bli mörk. Låt svalna. Tag marängen ur formen och låt kallna. Vispa grädden och lägg den ovanpå marängbottnen. Garnera med en del av frukten och servera resten till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.