Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka tacos med köttfärs och bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig plockmåltid som passar både stora och små. Bönorna är heta, fiberrika och smala till skillnad från köttfärssåsen som är lite fetare men istället milt kryddad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttfärsröra: Fräs köttfärs med hackad lök i oljan tills den fått lite färg. Pressa i vitlöken, krydda med chilipeppar, spiskummin och soja. Rör i tomatpuré så det binder ihop färsen lite.
  2. Bönröra: Dela först chilifrukten, peta bort fröna men spara dem. Skär chilin i strimlor. Finhacka vitlöken. Hacka löken. Fräs lök, vitlök, chili och spiskummin i oljan. Mosa i bönorna lite grovt. Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt. Krydda med socker, salt och basilika.
  3. Dela avokadorna och skiva fruktköttet. Pressa över lite lime eller citronsaft, så håller de färgen bättre. Skala och skiva löken.
  4. Lägg upp avokado, gräddfil, rödlök och basilika i separata skålar. Servera rörorna med vetetortillas eller mjukt tunnbröd och tillbehören.
  5. Tips! Flera tillbehör som skivade tomater, isbergssallad och majskorn är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.