En härlig plockmåltid som passar både stora och små. Bönorna är heta, fiberrika och smala till skillnad från köttfärssåsen som är lite fetare men istället milt kryddad.
Instruktioner
- Köttfärsröra:
Fräs köttfärs med hackad lök i oljan tills den fått lite färg. Pressa i vitlöken, krydda med chilipeppar, spiskummin och soja. Rör i tomatpuré så det binder ihop färsen lite.
- Bönröra:
Dela först chilifrukten, peta bort fröna men spara dem.
Skär chilin i strimlor. Finhacka vitlöken. Hacka löken.
Fräs lök, vitlök, chili och spiskummin i oljan.
Mosa i bönorna lite grovt.
Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt.
Krydda med socker, salt och basilika.
- Dela avokadorna och skiva fruktköttet.
Pressa över lite lime eller citronsaft, så håller de färgen bättre. Skala och skiva löken.
- Lägg upp avokado, gräddfil, rödlök och basilika i separata skålar.
Servera rörorna med vetetortillas eller mjukt tunnbröd och tillbehören.
- Tips!
Flera tillbehör som skivade tomater, isbergssallad och majskorn är också gott till.
Publicerat den
18 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar