Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moccacreme på havrebotten med hallon och blåbär

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Ännu en god efterrätt som jag kan rekommendera...

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ungen på 200 grader. Smält smör i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp något mot kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Rör ut kaffepulvret i vattnet. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ned kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. vispa grädden. Vänd ner grädde och vitor i äggblandningen. Bred ut fyllningen i havrebotten. Lägg på hallon och blåbär. Tips! Du kan använda frysta bär men låt dem först rinna av på hushållspapper... Då färgar inte bären av sig

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.