Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moccacrème på havrebotten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergod dessert till midsommarbordet.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200º. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör ner socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt degen gå upp något mot kanterna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Rör ut kaffepulvret i vattnet. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner kaffet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vänd ner grädde och vitor i äggblandningen. Bred ut fyllningen i havrebottnen. Lägg på hallon och blåbär.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lenasj65 12 februari 2010

    Gjorde denna paj igår på en tjejträff. Pajen är jättegod men jag undrar över konsistensen..?! Ska den inte frysas eller ev vara gelantin i? Tycker att själva cremen är för lös.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.