Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Möra kotletter med glazesmak à la Queenie

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här receptet kom jag och sambon på, när vi experimenterade med kotletter. Gott blev det. Själv serverade vi en sallad till, men naturligtvis kan man ha potatis/ris också om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att steka upp kotletterna, salta och peppra, och vänd och stek så de får fin färg på bägge sidor. Gärna på hög värme (de ska inte steka länge, bara få färg).
  2. Sänk värmen och häll i vatten så att det täcker kotletterna, häll sedan på cirka ½-1 dl glaze (själv tog jag 1 dl, men vill du inte ha för stark smak tar du ½).
  3. Gör under tiden salladen, skär allt i tunna, fina bitar. Häll i olivolja efter smak, krydda med citronpeppar och salt, pressa till sist i lite citron.
  4. Låt kotletterna puttra på svag värme cirka en timma.
  5. Vill man kan man säkert använda skyn till att göra en sås, men själv serverade jag bara kotletterna med salladen och hällde lite sky över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.