Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegsformar med rabarber och äkta vaniljsås

 
  • Serverar: 16-18 portioner
Skriv ut

Frasiga mördegesformar med en fyllning av syrlig rabarber och som serveras med en äkta hemmagjord vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vaniljsåsen.
  2. Skrapa ner fröna från vaniljstången i en tjockbottnad kastrull. Rör ner resterande ingredienser samt resten av vaniljstången. Sjud under ständig vispning tills såsen tjocknar.
  3. Obs! Såsen får inte koka, då stelnar äggulorna.
  4. Ta upp vaniljstången. Vispa då och då tills såsen svalnat. Låt kallna i kyl till servering.
  5. Blanda snabbt samman degen till mördegen i en matberedare. Tumma ut degen i vita muffinsformar, ställ i kyl.
  6. Om rabarbern är grov kan den skalas. Skär den i små bitar.
  7. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke och tillsätt rabarbern. Skaka om och fördela rabarbermixet i formarna. Strö över mandelspån.
  8. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.
  9. Pudra över lite florsocker innan serveringen och servera med den goda vaniljsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.