Frasiga mördegesformar med en fyllning av syrlig rabarber och som serveras med en äkta hemmagjord vaniljsås.
Instruktioner
- Börja med vaniljsåsen.
- Skrapa ner fröna från vaniljstången i en tjockbottnad kastrull.
Rör ner resterande ingredienser samt resten av vaniljstången.
Sjud under ständig vispning tills såsen tjocknar.
- Obs! Såsen får inte koka, då stelnar äggulorna.
- Ta upp vaniljstången. Vispa då och då tills såsen svalnat.
Låt kallna i kyl till servering.
- Blanda snabbt samman degen till mördegen i en matberedare. Tumma ut degen i vita muffinsformar, ställ i kyl.
- Om rabarbern är grov kan den skalas. Skär den i små bitar.
- Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke och tillsätt rabarbern. Skaka om och fördela rabarbermixet i formarna. Strö över mandelspån.
- Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.
- Pudra över lite florsocker innan serveringen och servera med den goda vaniljsåsen.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar