Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladkaka med syrlig glasyr

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Helt oemotståndlig kaka med sin syrlighet från limen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form, gärna med löstagbar kant. Pudra formen med kakao.
  2. Smält smör och och choklad i en kastrull på svag värme.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Tillsätt den smälta chokladen och rör väl tills allt är blandat. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i chokladsmeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 50 minuter.
  6. Rör ihop alla ingredienserna till glasyren till en blank och smidig kräm. Bred över kakan och strö över rivet limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.