Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörka chokladrutor

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

De här kakorna kan du grädda i form och sedan skära i bitar, eller hälla i små portionsformar. Glutenallergiker? Hoppa över vetemjölet och grädda i portionsformar.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform, eller ta fram portionsformar. Smält smör och choklad långsamt på låg värme. Vispa äggulorna med sockret och blanda i vetemjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda chokladblandningen med ägguleblandningen och vänd till sist ner äggvitevispet försiktigt. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, men inte för länge – kakan ska vara krämig i mitten. Låt kallna och skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.