En ljuvligt god, smakrik, fräsch, glaserad men mycket fettsnål långpannekaka. Glasyren varieras i den oändliga allt efter vad som finns hemma! Kan frysas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker. Häll över det flytande margarinet, mjölken och apelsinjuicen och rör ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35-45 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Blanda under tiden glasyren. Häll yoghurten och ev. citronen i en skål och blanda ner litet florsocker i taget tills glasyren börjar bli trögare. När kakan har kallnat bred ut glasyren och riv till sist över chokladen.
- Fördelen är att glasyren, och därmed hela kakan kan varieras i det oändliga, allt efter vilken smak på yoghurten man använder. Perfekt nu när yoghurtmarknaden precis har svämmat över av alla nya smaker!
- Denna gången blev det Skogsbär och mörk choklad, nästa gång blir det nog Hjortronyoghurt och vitchoklad!
Publicerat den
25 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar