Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morisk knäck

 
Skriv ut

Vem har sagt att man bara behöver ha knäck till jul? Här en annorlunda variant av knäckgodis. Spanien möter Sverige

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och rosta mandeln lätt i ugnen. Hacka mandeln grovt.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum så de bildar ”toppar”. Allra bäst är om äggvitorna fått stå och avdunsta i kylskåpet ett dygn.
  3. Häll honungen i en tjockbottnad gryta och värm den lätt. Vänd ner äggvitorna och rör ordentligt med en träspatel tills massan blandats.
  4. Blandningen får nu sjuda under omrörning på låg temperatur tills den ”går ihop” och håller för ett kulprov. Kulan behöver bara stelna till mjuk knäck-konsistens.
  5. Blanda i mandelhacket och fördela i knäckformar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.