Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormor Marys limpor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Inte världens nyttigaste limpor men väldigt goda och det känns som om man var hemma i mormors kök igen.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ner jästen i det fingervarma vattnet. tillsätt äggen saltet och sockret. Kör degen i en matberedare och tillsätt rågsikten efterhand. Degen ska jäsa endast 10 min. Fördela degen i formar och låt det sen jäsa i 40 min. Pensla med sirapsvatten. Gräddas i 200 grader ca 30 min. Ca 6 limpor

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nilserik31 5 oktober 2009

    Jag har också av min mormor fått ett likadant recept, men jag har 4 tsk brödkryddor i degen och gör sex runda bullar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.