Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors hålkakor

 
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Väldigt goda, enkla att göra, så testa

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Häll i mjölken i jästen så den löses upp. Tillsätt rumsvarmt margarin, sirap, honung och rågsikt. Arbeta väl ihop degen, helst i maskin och tillsätt saltet sist. Låt degen jäsa i 45 minuter. Stjälp sedan upp degen på mjölat bakbord och knåda väldigt väl. Sedan läggs degen tillbaka i bunken för att jäsa ytterligare i 30 min. Sedan delas degen i fyra lika stora bitar och formas snabbt till hålkakor som lägges på plåt och naggas. Låt jäsa en sista gång 30 minuter. Sätt på ugnen på 225 grader och grädda hålkakorna i mitten av ugen i ca 12-15 minuter. Går även bra att göra brytbröd eller frukost bullar av degen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.