Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotshummus med fänkål

 
Skriv ut

Fänkålsfrön har en söt smak med en tydlig lakritston och är väldigt kär i rostade rotfrukter. Denna morotshummus är ett vackert giftermål och passar till det mesta. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär morötterna i mindre bitar. Blanda med lite olivolja på en plåt och rosta i ugnen i 20 minuter. De ska få fint med färg. Ta ut och låt svalna något.
  3. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar hoppa i pannan. Krossa i en mortel. Mixa ihop morötter, fänkålsfrön, tahini, ingefära, apelsinsaft och vatten till en slät hummus. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.