Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God, känns ju lite nyttig med morötter i...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägg och socker vispas poröst. Blanda ihop de torra inredienserna. Sätt ner dem i ägg- och sockerblandningen.
  2. Riv morötterna fint, därefter blanda matoljan med morötterna. Blanda ner morötterna med oljan till sist med de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord form (ca 20 cm i diameter).Gräddas i 175 grader ca 30-40 min.
  3. Margarinet till glasyren ska vara mjukt. Rör sedan ihop det med osten. Sikta ner florsockret. Smaka av glasyren, ibland kan man behöva sätta lite extra florsocker. Breds på när kakan svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.