Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med vallmofrön

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Sätt lite twist på den klassiska morotskakan med nyttiga och prickiga frön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och vallmofrön och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Blanda i rivna morötter. Häll smeten i en form, 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Låt kallna.
  3. Glasyr: Rör ihop rumsvarmt smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och limeskal till en smidig kräm. Bred över kakan och strö över grovt hackad pistaschmandel. Låt stelna i kyl och skär sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.