Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsmuffins med dadlar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa hälsosamma muffins med morot, havre och dadlar är smaksatta med apelsin och smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Smörj en muffinsplåt för 12 muffins och sätt i papperskragar.
  2. Blanda dadlar, mjöl, bakpulver, havregryn, apelsinskal och socker i en skål. Tillsätt den rivna moroten och blanda med händerna tills allt är väl blandat, se till så att morot och dadlar täcks av mjöl och inte klibbar ihop.
  3. Blanda filmjölk, ägg och olivolja i en skål. Häll filmjölksblandningen över dadelblandningen och rör ihop med en slev.
  4. Skeda upp smeten i formarna och grädda i 20 minuter tills de har höjt sig och är gyllene. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.