Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssoppa med chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vegetarisk soppa med sötma och sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör så att de blir mjuka utan att ta färg. Tillsätt tärnad potatis och grovriven morot. Häll i buljongen och sjud ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  2. Låt soppan svalna något och mixa den till en puré. Tillsätt eventuellt mer buljong. Koka upp. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten. Smaka av soppan med salt och chili.
  3. Servera med gräddfil och sweet chilisås i soppan samt ett gott lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.