Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssoppa med chili

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabb, krämig, god och med lite sting i tillbehöret.

Ingredienser

Instruktioner

Skal och skär potatis och morötter i små tärningar. Hacka löken och fräs den tillsammans med potatis och morötter i oljan i en kastrull. Tillsätt buljongen och småkoka i ca. 20 min. tills morötterna känns mjuka. Mixa till slät konsistens med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med skivad pepparfrukt (ta bort kärnorna och ev. hinnor) och en klick lätt crème fraiche. Ha gärna ett mjukt bröd till ifall pepparfrukten blir stark.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.