Moussaka är en favorit av många. Här i en lite nyttigare tappning utan potatis och med turkisk yoghurt i såsen.
Instruktioner
- Skölj och skiva squashen på längden i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna i ett durkslag och salta mellan varven. Låt de ligga och vätska av sig i 30 minuter. Torka av skivorna på hushållspapper. Stek skivorna i 2 msk olivolja i en stekpanna.
- Hacka och fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja. Smula ner lammfärs och låt det bryna med. Späd med tomatkross och tillsätt oxfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda yoghurt och matlagningsgrädde i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt riven muskot, salt, peppar, äggulor och riven ost.
- Varva squash och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Avsluta med squash och ostsås. Gratinera i 225 grader i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg.
- Servera moussakan med en sallad.
Publicerat den
11 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar