Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moussaka med squash och lammfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Moussaka är en favorit av många. Här i en lite nyttigare tappning utan potatis och med turkisk yoghurt i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skiva squashen på längden i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna i ett durkslag och salta mellan varven. Låt de ligga och vätska av sig i 30 minuter. Torka av skivorna på hushållspapper. Stek skivorna i 2 msk olivolja i en stekpanna.
  2. Hacka och fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja. Smula ner lammfärs och låt det bryna med. Späd med tomatkross och tillsätt oxfond och örtkryddor. Låt såsen småkoka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda yoghurt och matlagningsgrädde i en kastrull och vispa ner vetemjölet. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt riven muskot, salt, peppar, äggulor och riven ost.
  4. Varva squash och köttfärssås i en smord ugnssäker form. Avsluta med squash och ostsås. Gratinera i 225 grader i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg.
  5. Servera moussakan med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.