Detta är en mycket god och lättlagad paj med knaprig botten och krämig fyllning. Pajen kan varieras på olika sätt beroende på vilken müsli och fyllning som används.
Instruktioner
- Börja med att göra pajbottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Mal hasselnötterna eller finfördela dem i en matberedare med kniven isatt.
- Tillsätt smör i bitar, müsli, mjöl, socker och choklad. Arbeta ihop tills en degboll bildas. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.
- Grädda pajbottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den kallna helt.
- Vispa vaniljvispen och bred ut den i pajskalet. Dekorera till sist pajen med jordgubbar och hackade hasselnötter.
- Smakvariant: Ett snabbt och gott tips är att fylla pajskalet med jordgubbs- eller citronmousse som enkelt görs på pulver.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar