Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Müslipaj med jordgubbar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta är en mycket god och lättlagad paj med knaprig botten och krämig fyllning. Pajen kan varieras på olika sätt beroende på vilken müsli och fyllning som används.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra pajbottnen: Sätt ugnen på 200 grader. Mal hasselnötterna eller finfördela dem i en matberedare med kniven isatt.
  2. Tillsätt smör i bitar, müsli, mjöl, socker och choklad. Arbeta ihop tills en degboll bildas. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter.
  3. Grädda pajbottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den kallna helt.
  4. Vispa vaniljvispen och bred ut den i pajskalet. Dekorera till sist pajen med jordgubbar och hackade hasselnötter.
  5. Smakvariant: Ett snabbt och gott tips är att fylla pajskalet med jordgubbs- eller citronmousse som enkelt görs på pulver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.