Kumquats är fruktskålens lilla My. Mycket små och bitska men uppfriskande på något sätt. Och ja man skall äta skalet också.
Instruktioner
- Tips: När man skall riva citron så går det enklare om citronen fått ligga i frysen i ca 15 minuter.
- Smält smöret och värm ugnen till 200 grader. Vispa äggen och sockret pösigt i en bunke. Riv i skalet från den tvättade citronen och pressa sedan i saften. Rör i det smälta smöret. Skala och riv äpplena på grova sidan av järnet. Kärnhusen ska förstås inte vara med i rivet. Rör ner i äggsmeten.
- Blanda mjölet med bakpuilvret i en egen bunke och rör sedan ner äggsmeten. Ta dubbla muffinsformar så står de stadigare. Fyll smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler. Gör glasyren under tiden som muffinsen kallnar. Rör ihop ricottan med florsockret, kardemumman och saltet. Bred på muffinsarna när de svalnat.
- Dekorera med skivade kumquats eller färska bär.
Publicerat den
22 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar