De här muffinsen kan man inte få nog av!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller sätt 24 dubbla pappersformar på en plåt. Silikonformar går också bra.
- Lägg kaffegranulatet i en kopp, häll över kokande vatten och rör tills kaffet är lösts upp. Låt kallna. Smält smöret och låt det kallna.
- Blanda under tiden samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i sockret.
- Vispa samman äggen lätt i en stor skål och tillsätt sedan vispgrädden, smält smör el rapsolja och det upplösta kaffet. Rör om tills allt är väl blandat. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men för inte för länge. Ingredienserna ska bara bli fuktiga och blandningen ska vara full av klumpar, fortfarande med en del spår av mjöl.
- Lägg en rågad matsked smet i var form el. fördjupning. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 minuter tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
- Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 minuter. Flytta sedan över dem till ett galler och låt kallna.
- Till garneringen, vispa grädden strax före serveringen tills den blir tjock. Lägg en stor klick grädde ovanpå varje muffins, pudra över lite kakaopulver och lägg en chokladöverdragen kaffeböna överst.
- Ät och njut!
Publicerat den
30 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar