Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Musslor med asiatisk touch

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Currypasta, chili och koriander anger tydligt tonen i denna heta musselrätt. Kokosmjölk i buljongen bidrar med både must och mjukhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem.
  2. Fräs löken mjuk i oljan i en gryta 3-4 minuter. Tillsätt chili och currypasta och fräs ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka upp.
  3. Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock ca 7 minuter. Skaka grytan 1-2 gånger under tidden. Ta upp musslorna i en stor skål. Kasta de som inte öppnar sig.
  4. Koka upp spadet och häll i kokosmjölken under omrörning. Koka utan lock 2-3 minuter. Smaka av med salt.
  5. Fördela spadet över musslorna. Garnera med koriander och servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.