Currypasta, chili och koriander anger tydligt tonen i denna heta musselrätt. Kokosmjölk i buljongen bidrar med både must och mjukhet.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem.
- Fräs löken mjuk i oljan i en gryta 3-4 minuter. Tillsätt chili och currypasta och fräs ca 1 minut. Tillsätt vatten och koka upp.
- Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock ca 7 minuter. Skaka grytan 1-2 gånger under tidden. Ta upp musslorna i en stor skål. Kasta de som inte öppnar sig.
- Koka upp spadet och häll i kokosmjölken under omrörning. Koka utan lock 2-3 minuter. Smaka av med salt.
- Fördela spadet över musslorna. Garnera med koriander och servera med ris.
Publicerat den
19 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar