Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig chokladkaka med Guiness

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Guiness is good for you !

Ingredienser

Instruktioner

1. Värm ugnen till 180 grader och smörj och bröa en springform, 23 cm i diameter. 2. Häll portern i en stor kastrull och lägg i smöret - sked, eller bitvis - och värm tills smöret har smält, då du rör i kakao och socker. 3. Vispa creme fraiche med ägg och vanilj. Blanda ner det i den mörkbruna, blanka och öldoftande blandningen och rör slutligen ned mjöl och bikarbonat. 4. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 - 60 min. Låt kakan kallna i formen. 5. När den är kall lägger du den på ett vackert fat och tar itu med dekoren (om du vill ha någon). 6. Rör osten slät och muk, sikta över florsockret och blanda. Häll sedan i grädden och kör tills du får en bredbar massa. Fluffa till den på den mörka chokladkakan så att den påminner om skummet på det berömda ölet. Guiness is good for you!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Anders99 24 augusti 2009

    Hej, En av dom godaste chokladkakor jag någonsin ätit. Ölet gör att kakan blir extret fyllig i smaken och just guiness går ju bra ihop med choklad. Gjorde dock några tillägg till receptet. Egentligen borde det blivit en femma i betyg men jag tyckte receptet var lite i tunnaste laget på vissa ställlen och det drog ner betyget. Mvh, Anders

  • Miltons7a 16 maj 2012

    Jättegod Tjejen på systembolaget ville ha receptet

  • LillaJa 16 maj 2012

    Det var ju kul, ge henne det. Måste också göra den igen får bli till nästa helg

  • Miltons7a 6 juli 2012

    Har gjort den igen men tog matlagningsyoghurt istället och den blev inte så torr och mycket god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.