Instruktioner
1. Värm ugnen till 180 grader och smörj och bröa en springform, 23 cm i diameter.
2. Häll portern i en stor kastrull och lägg i smöret - sked, eller bitvis -
och värm tills smöret har smält, då du rör i kakao och socker.
3. Vispa creme fraiche med ägg och vanilj. Blanda ner det i den mörkbruna, blanka och öldoftande blandningen och rör slutligen ned mjöl och bikarbonat.
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 - 60 min. Låt kakan kallna i formen.
5. När den är kall lägger du den på ett vackert fat och tar itu med dekoren (om du vill ha någon).
6. Rör osten slät och muk, sikta över florsockret och blanda. Häll sedan i grädden och kör tills du får en bredbar massa. Fluffa till den på den mörka chokladkakan så att den påminner om skummet på det berömda ölet. Guiness is good for you!
Hej, En av dom godaste chokladkakor jag någonsin ätit. Ölet gör att kakan blir extret fyllig i smaken och just guiness går ju bra ihop med choklad. Gjorde dock några tillägg till receptet. Egentligen borde det blivit en femma i betyg men jag tyckte receptet var lite i tunnaste laget på vissa ställlen och det drog ner betyget. Mvh, Anders
Jättegod Tjejen på systembolaget ville ha receptet
Det var ju kul, ge henne det. Måste också göra den igen får bli till nästa helg
Har gjort den igen men tog matlagningsyoghurt istället och den blev inte så torr och mycket god