Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig korvbolognese

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Istället för vanlig köttfärssås, prova denna bolognese gjord på korvfärs!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Klipp upp korvskinnet, ta ut korvfärsen och hacka den i små bitar. Skär svampen i bitar och blanda med citronsaften.
  2. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna. Fräs löken ca 3 minuter. Tillsätt korvfärsen och fräs ca 3 minuter. Tillsätt smulad buljongtärning och chilisås, fräs under omrörning ca 1 minut. Blanda i krossade tomater och vatten, koka upp och sjud såsen i ca 20 minuter.
  3. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek champinjonerna knapriga ca 5 minuter. Vänd ner dem i grytan med såsen och sjud ca 5 minuter.
  4. Garnera med persilja och citronskal och servera med kokt pasta eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.