Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig oxstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera den ört- och vitlökskryddade steken tillsammans med en god sås, ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 165º. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn steken runtom i olja i en het stekpanna på spisen. Flytta över köttet till en stekgryta med lock, som tål ugnsvärme.
  2. Häll vinet, fonden och vattnet i stekpannan och koka upp. Slå vätskan i stekgrytan. Skala vitlöken och lägg ner den. Tillsätt kryddorna och lagerbladet.
  3. Täck med lock och sätt in grytan i ugnen. Låt köttet långsamt sjuda tills det är riktigt mört, 1 - 1 ½ timme.
  4. Ta upp köttet och sila skyn. Låt köttet vila medan man tillreder en god sås till.
  5. Skär köttet i tunna skivor. Servera t.ex. med potatisklyftor och kokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.