En gulasch med potatis som huvudingrediens blir en annorlunda gryträtt som passar att serveras en kulen höst- eller vinterdag.
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint. Skala och skölj potatisen. Lägg den i kallt vatten och ställ åt sidan. Skär bort svålen och tärna fläsket fint. Smält matfettet i en gryta och låt det brynas långsamt.
- Tillsätt löken och fräs den glansig på svag värme. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna. Strö över paprikapulvret och låt det fräsa med en stund. Rör ner tomatpuré och crème fraiche och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll över buljongen och ge ett uppkok.
- Häll av vattnet från potatisen och skär potatisen i 3 cm stora tärningar. Lägg potatistärningarna i grytan, lägg på ett lock och låt sjuda i 25 minuter eller tills potatisen är genomkokt.
- Skölj persiljan och finhacka hälften. Smaka av gulaschen, blanda ner den hackade persiljan i grytan. Dekorera med de hela persiljabladen.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar