Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustigt fruktbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Dessa tar tid att göra men det är det värt.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda kross, solroskärnor, russin och lingonsylten i en bunke. Häll över kokande vatten och låt stå övertäckt 10-12 timmar eller över 1 natt. Smula sönder jästen i en bunke. Värm ölet till 37 grader, rör ut jästen i ölet. Tillsätt, olja, soja, salt, krossblandning, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg, jäs den under bakduk ca 40 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den och forma 2 limpor, lägg dem i smorda formar ca 1,5 liters, jäs under bakduk ca 30 minuter. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.