Den färska myntan är hemligheten bakom den här väldoftande lammsteken som är fylld med hemlagad lammfärs. Inte svårt, men gudomligt gott.
Instruktioner
- Bena ur lammsteken med en spetsig vass kniv. Skär av ca 250 g kött från benet och kanterna på steken till fyllningen. Hacka de små köttbitarna mycket fint eller mal dem till färs.
- Skala morötterna och riv dem grovt. Skala och hacka löken. Skölj myntan och ta av bladen från kvistarna. Lägg några blad åt sidan till garnering och hacka resten.
- Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt det hackade köttet eller färsen samt morötterna och bryn under omrörning tills köttet fått fin färg. Smaksätt med spiskummin, salt och peppar och blanda ner den hackade myntan. Stek cirka 10 minuter under omrörning då och då. Ta stekpannan från värmen och låt fyllningen svalna.
- Salta och peppra steken runt om och lägg fyllningen i hålrummet där du benat ur steken. Vira bacon runt steken och bind om med steksnöre. Hetta upp resten av oljan i en stor gryta, lägg i steken och bryn den runt om. Häll på vinet, skrapa bottnen på grytan och tillsätt buljongen. Lägg på lock och bräsera lammsteken på svag värme
1 ½-2 timmar.
- Ta upp steken, skiva den och garnera med de sparade myntabladen. Servera med potatisgratäng.
Publicerat den
15 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar