Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarin- och passionssoppa med bruschetta, kanelkräm och bär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sofistikerad fruktsoppa med kardemummadoftande tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bruschetta: Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader, rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl, socker, salt och kardemumma. Arbeta degen smidig. LÅt jäsa under bakduk 30 minuter.
  2. Baka ut till två avlånga bröd, ca 25 cm. Låt dem jäsa 60 minuter under duk. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna under duk.
  3. Soppa: Skala och kärna ur nektarinerna. Det går lättare att skala nektarinerna om de kokas i vatten 1 minut först. Lägg dem sen i en ugnssäker form och strö på socker. Häll på vin och vatten. Låt nektarinerna stå i ugnen tills fruktköttet har blivit mjukt, ca 40 minuter. Mixa soppan slät, rör ner passionsfruktpuré i soppan och ställ in den i kylen.
  4. Kanelkräm: Koka upp mjölken och tillsätt kanel. Låt stå och dra 10-15 minuter. Rör ihop maizena, äggula och socker. Koka upp mjölken igen och slå den över äggblandningen och rör tills sockret löst sig. Häll tillbaka det i kastrullen, sjud försiktigt krämen under omrörning tills den börjar tjockna, den ska inte koka. Ta bort kanelen och sila eventuellt krämen om du vill ha den slät. Låt kallna.
  5. Skär tunna skivor av bruschettan och rosta dem i ugnen eller i en rost. Bred på kanelkräm och garnera med bär. Servera väl kyld soppa till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.