Sofistikerad fruktsoppa med kardemummadoftande tilltugg.
Instruktioner
- Bruschetta:
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt, 37 grader, rör ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl, socker, salt och kardemumma. Arbeta degen smidig. LÅt jäsa under bakduk 30 minuter.
- Baka ut till två avlånga bröd, ca 25 cm. Låt dem jäsa 60 minuter under duk. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla degen med uppvispat ägg och grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Låt svalna under duk.
- Soppa:
Skala och kärna ur nektarinerna. Det går lättare att skala nektarinerna om de kokas i vatten 1 minut först.
Lägg dem sen i en ugnssäker form och strö på socker. Häll på vin och vatten. Låt nektarinerna stå i ugnen tills fruktköttet har blivit mjukt, ca 40 minuter.
Mixa soppan slät, rör ner passionsfruktpuré i soppan och ställ in den i kylen.
- Kanelkräm:
Koka upp mjölken och tillsätt kanel. Låt stå och dra 10-15 minuter. Rör ihop maizena, äggula och socker. Koka upp mjölken igen och slå den över äggblandningen och rör tills sockret löst sig. Häll tillbaka det i kastrullen, sjud försiktigt krämen under omrörning tills den börjar tjockna, den ska inte koka.
Ta bort kanelen och sila eventuellt krämen om du vill ha den slät. Låt kallna.
- Skär tunna skivor av bruschettan och rosta dem i ugnen eller i en rost. Bred på kanelkräm och garnera med bär.
Servera väl kyld soppa till.
Publicerat den
26 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar