Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nigellas långstekta kyckling

 
Skriv ut

Den här kycklingen blir fantastiskt mör och saftig. Den tar tid att tillaga men går snabbt att förbereda och sköter sig sedan själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Stycka hel kyckling i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form.
  3. Bryt vitlöken i klyftor, som inte behöver skalas, och lägg dem i formen. Tvätta citronerna, skär dem i fjärdedelar och lägg bland kycklingbitarna. Ringla över olja, salta och peppra. Strö över rejält med timjankvistar.
  4. Häll försiktigt på vinet och täck väl med aluminiumfolie. Stek i ugnen i 1 timme.
  5. Ta av folien och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Stek i ytterligare 30–40 minuter så att kycklingen får fin färg. Kycklingen är genomstekt om köttsaften är genomskinlig.
  6. Repa bladen från resterande timjan och strö över före serveringen. Servera med ett gott bröd eller ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.