Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ninas ärtsoppa

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag mixade ihop receptet själv av ett grundrecept och prova fram resten efter smak. Soppan är omtyckt av mina bekanta. Rättat: mellanrum mellan ingredienser och måttenheter.Och beskrivning.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj ärterna i kallt vatten och lägg dem i blöt i en stor kastrull i en vattenmängd som motsvarar ca hälften av vattenmängden i receptet. Låt ärterna ligga i blöt över natten, men i ett kyligt förråd (alltså ej kylskåp eller rumstemperatur). Tillsätt resten av vattnet i kastrullen. Hetta upp och låt ärterna börja koka. Tillsätt timjan, buljong och peppar. Laga fläsket i mindre bitar. Skala löken och strimla, stek båda ingredienserna tillsammans i en stekpanna. Blanda med dem i den kokande ärtsoppan. Tillsätt salt, senap, mejram och basilika i slutskedet av kokningen och låt soppan stå och dra ett par timmar innan den avnjuts. Servera ostsmörgåsar som tilltugg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.