Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmaräng med chokladfudge och konjakspäron

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En riktig kalasbomb. Den för tankarna till marängssviss. Tänk på att chokladfudgen är ganska mäktig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda äggvita, socker och salt i en rostfri bunke. Sätt bunken över ett vattenbad och vispa för hand eller med elvisp tills sockerkristallerna smält och marängen är ca 60-65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
  3. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna. Vänd ner nästan alla i marängen, spara några till garnering.
  4. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med lite hasselnötter.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt. Gör undertiden chokladfudgen.
  6. Koka upp grädde, smör och farinsocker och låt sjuda ett par minuter på medelhög värme. Dra kastrullen från plattan. Hacka Chokladen, blanda ner den och rör tills allt smält.
  7. Skala, kärna ur och dela päronen i 8 klyftor. Sjud upp socker, vatten, citronsaft, vaniljstång och konjak. Tillsätt päronen och låt sjuda några minuter eller tills päronen blivit lite mjuka. Lyft från plattan och låt svalna i lagen.
  8. Bred chokladfudgen över marängen och toppa med päronen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.