Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norsk mandelkaka

 
Skriv ut

Denna mandelkaka har ljuvlig doft av kardemumma. För att baka den här kakan behöver du en kakform med 24 cm i diameter och försedd med löstagbar kant. Du kan servera kakan som den är eller med glass eller vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulan och vattnet. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner. Klä en form med 2/3 av degen. Degen ska gå ca 2 cm upp på formens kant. Låt formen stå kallt.
  3. Fyllning: Blanda mandeln med florsocker, apelsinskal, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelsmeten.
  4. Kavla ut resten av degen och sporra den i ca 1 1/2 cm breda remsor. Häll mandelsmeten i formen och lägg degremsorna som ett galler över fyllningen. Pensla degen med äggula. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen, 40–50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.