Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norsk/Dansk ribbestek med knaprig svål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Första gången jag åt detta var i ett gatukök i Danmark istället för hamburgare och var helt frälst. Då serverades det som en burgare med hamburgerbröd, inlagd gurka och rödkål. Mumsigare och nyttigare än färs tror jag! Mkt lätt att göra även om det tar lite tid. Man gör det lite annorlunda på norskt vis (tar lite längre tid)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ungefär två dagar innan revbensspjällen ska serveras alternativt vid tillagning skär du ett rutmönster (oftast redan skuret) genom svålen och gnider in den med salt, gärna flingsalt, peppar (och salvia). Låt den ligga i aluminiumfolie i kylen så smakerna fördelas. Sen är det dags att steka revbensspjällen:
  2. Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg revbensspjällen i en form med svålen neråt. Häll på vatten så att det täcker svålen. Täck med aluminiumfolie så att köttet så att säga ångkokas. Ungefär 1 timme ska den steka så.
  3. Ta sedan revbensspjällen ut ur ugnen och vänd på dem så att svålen kommer upp och stek vidare i en timme. Ha dock kolla på revbensspjällen. Stektiden kan variera beroende på hur tjockt köttet är. Om vattnet ångar bort, häll på lite till och häll gärna lite vatten över svålen. Om svålen inte blir knaprig, använd ugnens grillelement och höj värmen till 250 grader. Ha dock koll på svålen så att den inte bränns.
  4. Servera med kokt mandelpotatis, surkål och en sås gjort på buljongen från revbensspjällen, grädde, kanske lite torr sherry och en redning. Eller kokta grönsaker, rödkål, julkorv .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.