Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nudelsallad med trumpetsvamp och paksoi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Visst passar det att tillaga vår svenska svamp med asiatiska smaker. Får du inte tag på paksoi går det bra att använda färsk spenat eller mangold.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Låt dem rinna av ordentligt i durkslag och tillsätt lite olja med neutral smak så att de inte klibbar ihop.
  2. Rensa svampen. Skär paksoi i grova bitar. Skär paprikan i små bitar. Dela chilifrukten på längden, skär bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet.
  3. Fräs svamp, paksoi, paprika, chili, vitlök och ingefära i sesamolja i en wok eller stor stekpanna. Vänd ner nudlarna i grönsaksfräset, tillsätt limesaften och värm. Smaka av med salt och strö över rostade sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.