Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig apelsindessert

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här desserten är uppiggande. Den tar fram allt det bästa hos apelsinen - smak, färg och vitaminer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra sex ugnsfasta portionsformar, ca 2 dl, med margarin. Riv skalet på apelsinen fint för att få ca 2 tsk apelsinskal. Halvera apelsinen och pressa ur 2 msk apelsinsaft ur den ena halvan. Skala den andra halvan med en kniv, skär även bort den vita hinnan. Skiva i sex skivor.
  2. Blanda apelsinsaften med sirapen och portionera upp sirapsblandningen i formarna. Lägg en apelsinskiva i botten på varje form.
  3. Vispa ihop margarin och socker med en elvisp till en fluffig vit smet. Vispa ner ett ägg i taget tills allt är väl vispat. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner mjölet i smeten och vänd ner med en slev. Rör ner mjölk och apelsinskal.
  4. Fördela apelsinblandningen i formarna och täck över med aluminiumfolie. Ställ formarna i en ugnsfast form. Häll vatten i formen så att portionsformarna täcks till hälften. Täck över med aluminiumfolie och grädda ca 45 minuter tills de är fasta. Låt stå 5 minuter före servering. Servera med yoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.