Den här desserten är uppiggande. Den tar fram allt det bästa hos apelsinen - smak, färg och vitaminer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra sex ugnsfasta portionsformar, ca 2 dl, med margarin. Riv skalet på apelsinen fint för att få ca 2 tsk apelsinskal. Halvera apelsinen och pressa ur 2 msk apelsinsaft ur den ena halvan. Skala den andra halvan med en kniv, skär även bort den vita hinnan. Skiva i sex skivor.
- Blanda apelsinsaften med sirapen och portionera upp sirapsblandningen i formarna. Lägg en apelsinskiva i botten på varje form.
- Vispa ihop margarin och socker med en elvisp till en fluffig vit smet. Vispa ner ett ägg i taget tills allt är väl vispat. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner mjölet i smeten och vänd ner med en slev. Rör ner mjölk och apelsinskal.
- Fördela apelsinblandningen i formarna och täck över med aluminiumfolie. Ställ formarna i en ugnsfast form. Häll vatten i formen så att portionsformarna täcks till hälften. Täck över med aluminiumfolie och grädda ca 45 minuter tills de är fasta. Låt stå 5 minuter före servering. Servera med yoghurt.
Publicerat den
5 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar